lördag 22 januari 2011

Konstnär G Berg vem är han/hon?

Sedan början av 80-talet har en stor tavla fått pryda min vägg. Den är signerad G Berg, mäter 100 X 80, har snygga färger, om än en ganska skamfilad ram. Nu ska den ge plats åt annat och plötsligt undrar jag vem konstnären är. Har frågat runt och såvitt jag fått fram är det ingen med Uddevalla eller ens Bohuslänsk anknytning. Har googlat och hittar en G Berg men de motiven skiljer sig så markant att jag utesluter honom. Har läst svenskt konstnärslexikon och där finns 2 som skulle kunna signera G Berg, men de har inte gjort olja på duk (om det nu är olja...) SÅ därav detta lilla upprop till er i cybervärlden. Vet någon vem G Berg är??

12 kommentarer:

Gunnar Klasson sa...

Gustaf(s)Berg?

Fritt ur hjärtat sa...

Gunnar, då kanske han vill ha tillbaks den? :-) Gör lite ont att kasta trots att det inte är något mästerverk....

Annaa M sa...

Det är ju så med konst att många känner sig manade, få äro kallade, många är de okända signaturerna. Om du inte är så förtjust i den här tavlan kan du nog med gott samvete ställa undan den.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, det är mer rädslan att skrota något av värde som gnager vet du. Antikrundan har väl ett finger med i spelet;-) Nu är jag säker, den åker ut.

Anonym sa...

Hej!

Jag kom till din sida efter att ha googlat G Berg!

Köpte en tavla i olja på loppis häromdagen och jag ÄLSKAR den.
Samma signatur. Jag skiter i att/om det är en amatör. Det är inte det konst och skaparglädje handlar om tycker jag. Tänk så glad den här G Berg skulle varit om han visste hur mycket värme hans/hennes lilla skapelse skänker mitt kök idag.

Släng den inte i alla fall!

Kul sammanträffande :-)

Annika

Fritt ur hjärtat sa...

Hej Annika, välkommen hit. Tavlan i fråga har som sagt prytt min vägg sedan 80-talet så den har också varit uppskattad, det är nu dags för någon annan att få del av den, kommer skänka den till stadens loppis:-)

Anonym sa...

Hej min Far har en tavla av G.Berg och undrar lite om denna kostnär och värdet på hans tavlor? MVH.Solveig

Fritt ur hjärtat sa...

Hej Solveig. Jag har sökt information på alla möjliga vis, både bland folk som känner till konst, som arbetar med konst samt i lexikon. Min slutsats efter detta är att G Berg är en flitig men okänf amatör vars verk är helt utan penningvärde, mer än det som går att få på en auktion eller loppis.

Jenny sa...

Tänka sig, min far (avliden) hade också en tavla med samma signatur. Blommor! Den finns i Malmö. Min Far har målat mycket och har kanske bytt med G Berg? Min far signerade KÅBO.
Snälla berätta någon !!!

Anonym sa...

hej
Jag har en G.Berg -42. Blommor.
Köpte den på Auktion på åttio-talet.Vore kul med en utställning av G.Berg, har undrat många år vem denna konstnär är.Efter att googlat fick jag info attt det finns fler målningar, kul, min tavla finns i Stockholm. Jag tycker
fortfarande mycket om den.Spara din
tavla.

www.finelittleday.com sa...

Har också en "G. Berg. 48". Röd signatur, blommotiv, inköpt i Göteborg. Kan måhända vara samma konstnär.

www.finelittleday.com sa...

Har också en "G. Berg. 48". Röd signatur, blommotiv, inköpt i Göteborg. Kan måhända vara samma konstnär.