söndag 23 januari 2011

Det blir inte rätt för att man gör samma fel flera gånger.

"Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson säger till Ekot att han vill försöka hitta ett sätt att lösa situationen för den drabbade gruppen." ang att 5000 kastas ut ur systemet.

Redan i oktober 2009 bloggade jag om fenomenet. Jag hävdade då och säger det igen, man kan inte vara för sjuk för att arbeta men för frisk för att vara sjukskriven. Det går inte! Det är från arbete man är sjukskriven, kategorin Den Moderatstyrda regeringen slänger sig med och som ingen protesterar emot, finns inte, det är fel och ologiskt. Ändå säger inte Socialdemokraterna ett knyst!

Sedan jag själv blivit utförsäkrad har jag också ifrågasatt meningen i att man ska förlora ännu mer pengar på att försöka arbeta?!

Jag blir bekymrad när Socialförsäkringsministern säger att de ska försöka lösa problemet och att de ska vara ödmjuka inför att det inte finns några perfekta system. Det innebär är jag rädd att de kommer fixa och trixa lite i taget utan att ta det helhetsgrepp som behövs. Ambitionen borde vara att LÖSA de problem man uppmärksammats på. Aldrig någonsin blir det mer rätt för att man gör samma fel flera gånger.

2 kommentarer:

Annaa M sa...

Jag tror att de flesta människor, även aktiva sossar, tror att systemet "egentligen" funkar. Jag har hört så många säga "men om man verkligen är sjuk, då är det klart man blir sjukskriven, det är klart att ingen riktigt sjuk ställs utan ersättning". Och så kommer chocken när man själv eller någon anhörig drabbas. Av 3-månaders karensen t ex. Den som faktiskt många inte tror på.

Det jag inte kan få in i min skalle är att även människor som har ett jobb som de är deltidssjukskrivna ifrån hamnar hos arbetsförmedlingen när de blir utförsäkrade. Trots att de alltså inte är arbetslösa. Detta gäller alltså människor som inte har några problem att sköta det jobb de har, fast inte på heltid. Varför ska AF ägna sig åt folk som faktiskt har jobb? Är inte det ett vansinnigt resursslöseri? Jag har inte lyckats få någon vettig förklaring på detta från någon.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, jag har försökt skriva om just det ibland hur jag möts av, men så kan det ju inte vara, å med det tror folk inte på det, det verkar för grymt.
Lite sorgligt att jag skrev för över ett år sedan och Socialdemokratin är fortfarande tyst.