onsdag 16 februari 2011

Posten är borta men har någon funderat på banken.....

Ibland hör man gnäll om att posten inte längre går att hitta som förr. Man hämtar paket på macken, frimärken i sin butik och pengar i väggen.....Jo det är ju nätet som gäller. (Hur gör gamla utan nät?)
Igår slogs jag av att det minsann ändrat sig på banken också. I ärlighetens namn är jag inte ofta på banken de sköter man ju också hemifrån, eller via ett hål i väggen.
Ändå dök det igår upp en utbetalning på gammalt hederligt vis, en avi. Pengarna ska egentligen inte tillfalla mig utan är avsedda för ett bestämt ändamål. Jag tog med mig avin och gick till min bank. Där letade jag efter de blanketter man förr fyllde i om man vill sätta pengarna på ett annat konto... Hittade inga. Nej sa väninnan jag sprang på i kön, det sköter dom i kassan nu för tiden.
Väntar på min tur och försklarar så ärendet för kassörskan. Njae...säger hon, ska du ta ut detta här blir det en avgift och dessutom blir det en avgift till om du vill sätta in dem också.
Jag blev faktiskt helt ställd. Men hur gör man då, frågade jag och kände mig i det samma helt antik.
Vi skickar den till postgirot så sätter de in pengarna och därefter kan du hemifrån sätta pengarna på rätt konto.
-Hur då skickar? jag var vi det här laget rätt förvirrad.
Då tar hon fram ett vanligt hederligt kuvert, sådana man förr skickade räkningarna i (inser att det fortfarande görs av en del) Så skriver hon mitt kontonummer på lappen och klistrar igen.
Detta hade du kunnat göra själv hemifrån, avslutar hon med att säga.
Nej men jag har inga sådana kuvert längre fick jag fram..... Å hur skulle jag veta att man gör så?! Har alla andra fått en kurs i att bankärende inte längre sköts på banken? Att posten är förändrad har jag haft flera år att lära mig, tydligen är det dags för omskolning i bankärende också.

2 kommentarer:

Linda-Blivande mamma sa...

Kul med mer bloggare i Uddevalla..

Fritt ur hjärtat sa...

Linda, hej och välkommen hit. Visst är det trevligt när man hittar bloggar från Uddevalla:-)