lördag 4 augusti 2012

Borta bra...

Vi packade bilen full och drog. Äventyr i Tyskland och Österrike väntade. En bra resa blev det även om vi råkade ut för en hel del dråpligheter. Autoban t.ex, så överskattad. Fler än vi lever säkert i villfarelsen att man susar fram obehindrat, fri fart. BHA! Det var kö, på kö, på kö. Stillastående timma efter timma. Vi körde 450 mil allt som allt och märkte att det var inte på ett ställe snarare överallt.
Ett bryskt uppvaknande var också tyskarnas "ONLY CACH" vi svenskar som är så itutade at det är kortbetalning som gäller att vi knappt har pengar i plånboken någonsin. Burger king, MC Donalds och stora truckstop, only cach där stod vi och kunde inte köpa mat. Jodå vi lärde oss, men hann bli snopna (och irriterade) ett par gånger. Som att flytta minst 20 år tillbaks i tiden.
Mest dråpligt var nog ändå IKEA-besöket. Vi hade inte lyckats få mat på grund av inga kontanter, när vi fick se en IKEA-skylt, jublet blev stort i bilen. IKEA det är ju nästan svensk mark! Nu blir det mat och inget snack om cach sa vi övertygade till varandra. Inte blev jublet mindre när det var menyer på svenska, vi kunde beställa köttbullar;-) Väl i kassan lämnade maken fram sitt mastercard och expediten sa, - Do not have a regular bankcard? Snopen tittade maken på mig. Lugn jag har sa jag, och tog mitt VISA- Do not have a regular bankcard? sa hon igen! Jag trodde vi hade fått hjärtinfarkt hela bunten.
Som tur var hade jag på stoppet innan tagit ut pengar, just för att vi misslyckats med våra inköp, här tog dom kort fast inte våra. Vi fattar fortfarande INGET. Gissa om vi har skrattat åt detta. Gossarna stämde högtidligt i med Du gamla du fria, när vi så småningom mätta och belåtna gick mot bilen.
En annan helt oplanerad fadäs var sista övernattningen. Vi hyrde ett hus i Österike, men resan ner och hem var så många mil att andra övernattningar krävdes, de var inte bokade. Räknade kallt med att svänga av autoban och hitta små pittoreska guesthouse, det gjorde vi fast sista höll på att gå illa.
Mellan Rhendalen och Puttgarden behövdes en övernattning. Problemet var att när vi vid sextiden började leta så var det fullt överallt. Det visade sig att det var Formel 1 på Hockenheimring och allt inom 10 mils radie var fullt. Onödigt spännande att klockan 22, många mil senare äntligen hitta någonstans att sova.
Men det gjorde också att vi dagen därpå hade färre mil att köra, kom med en färja tidigare och landade i Uddevalla på kvällen och inte natten. Inget ont som inte har något gott med sig.
En annan bra sak har det fört med sig. Maken och jag vill i höst gå en kurs i tyska. Hoppas något studieförbund har det! Så följer ett litet hopkok av bilder. men bara några få, säkert kommer mer vad det lider......
 Färjan Trelleborg Satsnits tog oss nedåt.
 Köerna på autoban, många timmar av semestern gick åt här.
 Utsikten från vår balkong i Österrike. En vecka i Sound of music-land:-)
 Slott, borgar och alper. Oh, AH sa vi mer än ofta över alla vyer så olika våra egna.
Skulle nog kunna vänja mig vid detta, men aldrig att inte ha havet inpå. Med en tyskakurs till hösten hoppas vi det är starten på fler äventyr i dessa sköna  områden. Kanske får vi också någon gång reda på vad
REGULAR CARD är på IKEA:-)

3 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Snyggt fotojobbat! Som alltid.

Tanja sa...

Ja visst saknar man sverige och hur bra allting alltid fungerar här när man är utomlands! Autobahn brukar vi försöka köra på på natten fö att slippa alla köer. Då kan manköra hur snabbt man vill=)

Marianne sa...

MEN vad märkligt! Ja man kan ju undra vilket århundrade tyskarna lever i! Frågade Klas, och han sa att det är likadant i Holland, de tar också bara någon sorts lokala kort, det var bara på hotellet och Shipold som de tog Visakort. Mycket konstigt! Men det är nog det hon menade med Regular card, ett lokalt bankkort.