måndag 2 november 2009

Uppräkning av antalet sjukskrivna.

Läste helt hastigt på text tv igår. Stanna skrek jag till mannen som har en tendens att bläddra lite för fort. Det har hittat på något med den tidsbegränsade sjukersättningen igen. Tänk så fånig man är. På de sekunder det tog hann det tändas ett hopp hos mig. Man hade inte hittat på något mer för att rädda situationen. Man hade insett att de som utförsäkras vid årsskiftet kommer tillbaks i sjukskrivningssystemet inom ett kort tag.

Stackars Husmark Persson och den Moderatstyrda regeringen. De är någon som berättat att människor inte blev friska av mindre pengar. Av hot om utfärsäkring och allt de försökt med. Man räknar nu med att utförsäkrade går sjuka eller inte färdigrehabiliterade till jobbet. Där blir de snabbt sämre och inom kort tid är de tillbaks i systemet som sjukskrivna.

Förstår då den Moderatstyrda regeringen att detta på sikt kostar mer pengar än de man påstår sig spara in!? Människor som varit påväg att läka ut får starta om från början. Först hela vårdapparaten och därefter försäkringskassans ersättningar. Det här är en skandal. Vore jag inte så trött skulle jag skrika högt så folk får veta, så att mina medmänniskor vaknar. Man gör på sikt folk i rehabilitering ersättninsglösa och sjukare. Det löser man enkelt genom att räkna upp antalet sjukskrivna. Jag blir galen!

Läs en läkares syn på att ta bort tidsbegränsadsjukersättning.

Den hittade jag hos utmärkta bloggaren Ett hjärta rött.

I Juni hade Anna-Lena och jag en insändare i ärendet.

4 kommentarer:

olgakatt sa...

Det hela är så sanslöst korkat och grymt att klockorna borde stanna!
Många sjukskrivna var redan innan så illa behandlade av FK att det räckte mer än väl. Och nu går skam på torra land. Man borde göra om hela konstruktionen så att medicinskt kompetenta personer var med i beslutsprocessen.Försäkringsläkarnas roll har jag aldrig förstått mig på när dom kan gå tvärtemot behandlande läkares bedömning.

Hannele på Hisingen sa...

Moderatstyrda regeringen har dumt nog bara behållit systemet som socialdemokraterna skapade.

Fritt ur hjärtat sa...

Olgakatt, så sant som det är skrivet! Tänk att göra om och göra rätt. Ingen tror väl på fullt alvar att folk väljer att vara sjuka och fattiga, alla vill ha och förtjänar en chans men att slå undan benen på folk som man gör nu leder inte till något annat än utslagning.

Hannele, Jag är osäker på vad du vill ha sagt men när du har konkreta argument diskuterar jag gärna med dig. I övrig kan du läsa mitt inlägg och de länkar jag gjort, där framgår tydligt att den Moderatstyrda regeringen har ändrat systemet.

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra