söndag 3 maj 2009

REPRISEN: Vadå jobben först?! Alla ska med tycker jag.

Med anledning av Evas inlägg "Klarspråk till Simone och alla andra sjuka " Kör jag en REPRIS av inlägget från 30 april.

I år är jag visst på tvärs med det mesta. 6 april skrev jag ett inlägg om att parollen i fjol var bra. I år hade den varit bättre.Varför går S i borgerliga fotspår och säger samma saker?? Jobben först, jo visst är det viktigt men människan först, alla människors lika värde eller alla ska med låter i mina öron trovärdigare. I budgeten som presenterades igår nämns inte sjuka med ett ord. Jag vet att det kommer en "riktigare" budget i höst där de säkert nämns, men ändå, det är själva handlingssättet som stör mig.

Jag som skrivit till alla i Socialförsäkringsutskottet, och fått massor av svar, har ganska bra koll på vad man kommer att föreslå, därför blir jag mer förbryllad att det inte nämns allt.

Jobben först är parollen för 1:a maj demonstrationen i år. Solidaritet, och alla människors lika värde skulle det stått på mitt plakat om jag gått med. Det gör jag inte.

Alla människors lika värde fick sig en rejäl törn av alliansens jobbskatteavdrag. Hittills är det pensionärsgrupper som hörs misstycka, men det är lika orättvist för sjuka och arbetslösa. Deklarationen blev ett starkt kvitto. Jag har deklarerat lägre inkomst än maken. Skatten är däremot 10 892 kronor mer. Att jag drar in mindre pengar kan man kanske inte säga något om, men att jag till det betalar mer skatt är verkligen ett kvitto på alliansens sätt att köpslå om väljarna. Mig har det inte köpt i alla fall. Därför undrar jag än en gång, vadå jobben först?! Alla ska med hade varit en bra paroll även i år!

Läs också
Ett hjärta RÖTT. Ilsemarie skriver som vanligt en klockren analys, även om hon tänkt demonstrera;-)

3 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Sent ska syndare vakna, men jag faller pladask för det du skriver, självfallet så kommer människan först. Jag reagerade på ett liknande sätt när Östros och Sahlin kom ut med sin skuggbudget där budgetdisciplin blev det viktigaste, i en tid när vi alla ropar efter ett s-program som vågar blicka längre än till valet 2010.

Eva Hillén Ahlström sa...

Bra gjort! Stå på dig. Din historia och dina erfarenheter är viktiga.

/Eva

Fritt ur hjärtat sa...

Anders, just nu tycker jag S säger samma som borgarna, fast ett år senare. det stör mig å det grövsta!

Eva, tack, fast jag tvivlar det väcker inget intresse precis.