torsdag 25 februari 2010

Samtalskampanjen, mitt bidrag till att vinna valet.

Vi ska prata med en miljon svenskar för att vinna valet, säger Mona Sahlin och Ibrahim Baylan. Flera har redan svarat på S-buzz fråga om vad det egna bidraget i samtalskampanjen blir. Måste nog erkänna att jag inte gör några större förändringar. Jag pratar med folk nästan hela tiden, ofta blir det politik. Jag bloggar på som vanligt, ofta blir det politik. Jag skriver insändare som vanligt, ibland blir det politik. Det jag gör utöver mitt vanliga är valarbetet. Ställer upp på torgmöte, ställer upp i valstugan. Dessutom ska jag följa upp min hemma hos kväll, det är efterfrågan på den! Flera av de som var med då har frågat om vi inte ska göra om det, det ska vi. Så lite kommer även jag att bidra med.
Fler som bidrar är;
Peter Högberg, Veronica Palm, Roger Jönsson och säkert många många fler.

4 kommentarer:

Annaa M sa...

Jag hoppas utbildningen av valarbetare blir bättre än förra gången. Som gräsrot i det stora partiet tar man ju väldigt liten del i politiken, de utrymmet finns inte, sen ska man plötsligt stå i valstuga eller ut och knacka dörr. Du är ju åtminstone inne i politiken genom förtroendeuppdrag i kommunen. Det är värre för oss som inte har någon annan politisk roll än att nominera och fixa fika på möten. Det senare är jag inom parentes sketkass på. Därför avstår jag från valstugearbete i år.

Fritt ur hjärtat sa...

Annaa, jag tror tyvärr inte det. Var med på första och det handlar mest om tekniker... Däremot är vi några som stenhårt drivit att man ska göra det man är bra på. Alla ska inte göra allt. Alla kan göra något, men ingen ska tvingas in i något som är obekvämt.
Nu missade jag ju förra, för at lokalen låg tre trappor upp....men det är en annan historia.

Annaa M sa...

De ansvariga för valarbetet i vår förening fick förra året en kort utbildning. Den handlade framförallt om hur de skulle hantera datorn som skulle finnas i varje valstuga för att vi snabbt skulle finna rätt information. Inte svar på politiska frågor utan t ex när nästa valmöte skulle hållas på vårt torg!
Ja, man är bra på olika saker. Jag är bra på att prata med folk. Men jag måste veta vad det är jag ska prata med dem om. Det är viktigt att i en valrörelse föra en någorlunda enhetlig politik. Tanken uppifrån är tydlig, i valstugorna ska man stå och dela ut material, servera kaffe, vara trevlig och värva medlemmar. Men man ska hålla sig ifrån politiken. Den kommer de folkvalda ut och sköter. Jag får inte ihop den ekvationen. Hur fan ska man kunna värva medlemmar utan att prata politik? Och hur fan ska man kunna prata politik utan att ha fått en grundlig genomgång om vilka som är de viktigaste frågorna att lyfta och på vilket sätt. Och gissa att det märktes i valstugan förra gången att det spretade rejält där. I en jäkla massa frågor.

Fritt ur hjärtat sa...

Anna, jag är ledsen att behöva instämma! Inte så att de i "min" valstuga bara ska stå där och vara trevliga men det verkar mest vara en poäng att man vill.
Jag skulle vilja bemanna upp varje dag så man fick bredkompetens, kan inte en svara på allt så kan de som står där alltid hänvisa till den bredvd o s v.
Grejen är ju när riksdagsmännen kommer då vill alla vara med och sola sig i glansen...

Jag tror ändå det är viktigt att synas, få folk att våga ta ett steg fram och ställa en fråga.
Men hur vi sedan hanterar det, det lär behövas bli föremål för diskusion.