torsdag 10 juni 2010

Lite glad, lite orolig, lite ledsen.

Försäkringskassan har beviljat sex månaders sjukersättning. Jag hinner bli återställd och planen är att ha möte och börja arbetsträna i september oktober. I Januari ska jag vara friskförklarad. Då blir jag troligen arbetslös, men det är ju en annan sak, det tar jag då. Jag är otroligt glad, eller kanske lättad är ett bättre ord, över beslutet.

Jag har från mitt köksfönster förstått att det inte står rätt till på framsidan. Min underbara uppstammade Dvärgsyren kommer inte. Jag har fått inse att den är död. Det gör mig så bedrövad. Jag räknade med att förlora en del efter vintern, men inte den. Den är så välplanerad, fixar höjden i hela designen och fungerar som stöd för Clematis. Såhär såg det ut förra året.
Den 10 år gamla Syrenen till vänster i bild.
Närbild på kombinationen Clematis Syren. Himmel så ledsen jag är att Syrenen dött!!! Ska försöka hitta positiva tankar i glädje att få planera något annat, men när jag sitter som jag gör är det tufft. Den får stå kvar, kanske ända tills nästa vår...
Lite oro har jag också att brottas med. Sonen och maken åker till Malmö på lördag. planen är att Åse flyttar in då, men Åse har blivit sjuk. Jag/vi har övat i veckan på lösningar främst med mat så jag ska klara mig själv. Det har fungerat över förväntan, men det är ändå tråkigt. Nu håller vi tummar och tår att Åse blir frisk! Jag klarar mig säkert bra och har blivit erbjuden hjälp av andra, men det hade ju varit så roligt.....

8 kommentarer:

Marianne sa...

Skönt med sjukpenningen men trist med syrenen. Är du säker på att den är död? Kan du inte få råd någonstans om vad man kan göra?

Hoppas verkligen att Åse blir frisk. Du kan väl knappast vara ensam nu? Borde du inte ta emot hjälp från någon annan om hon inte kan? Jag blir lite orolig nu. Tänk om du ramlar?

Kram!

Anonym sa...

Jobbar delvis i helgen, men är för övrigt bara ett telefonsamtal borta....men det vet du!!!
kram Anna

Fritt ur hjärtat sa...

Marianne, skönt med 6 månaders frist.
Syrenen är död, ingen tvekan, eftersom den är förädlad är det som kommer i rotskott vanlig syren och ite intressant. Den måste bort, men först nästa år tror jag.
Ramlar gör jag nog inte igen, har blivit grymt försiktig. Svårare att balansera mat o dryck i knät sittande i rullstolen, så vi tränar nu på olika lösningar. Äta vid micron, ha allti burkar som jag kan flytta o s v, till och med låsning av ytterdörr har vi löst. Det enda jag ionte klarar är att få in tidningen på måndag.

Anna, jag vet:-) brorsan och några till bor ju närmare så jag sprider nog ut behoven.

Ewa sa...

Kan inte hjälpa dig men jag & Chili är hemma i helgen om grabbarna vill titta förbi på fika.
Totten & hussen är i Uppsala.

Fritt ur hjärtat sa...

Ewa, jag ringde och meddelade att du är hemma. Skickade dina telefonnummer till dem, men de är ruskigt gamla de jag har... Får se om de hör av sig eller dyker upp.

Ewa sa...

De har hört av sig!
Är på ingång vid 16-tiden.
Hemnumret är fortfarande det samma men jag har ändrat mobilnummer.

Ewa sa...

Nu har de varit här!
Chili åt inte upp Theo ;) Förhoppningsvis fick han några goa foto med sig i sin telefon.

Ewa sa...

PS: Kan du inte be Theo att han mailar över bilderna om de blev något att ha? Jag har ju ingen kamera hemma själv!