onsdag 29 december 2010

Lyskraften ligger i betraktarens öga.

I veckan som gick tog samtalen om ny partiledare för Socialdemokraterna fart igen. Jag frågar mig 2 saker, har Ylva Johansson i och med detta utspel satt ribban för valberedningsarbetet som en öppen process? Eller kan hon möjligen stuckit ut hakan för långt och straffat ut sig? Hoppas inte. Socialdemokraterna behöver en öppning för att komma vidare. Som jag skrivit förut strävar vi på lokalplanet på men det är beklämmande tyst från Riksplanet, som en båt utan kapten. Kanske båten lagt sig för ankar förresten.
Ylva Johansson säger sig inte självklart vara intresserad av att bli partiledare hon tror sig sakna lyskraft för det. I mina ögon fick Ylva en ny lyskraft i och med att hon anmäler sitt intresse. Modigt att gå emot gamla inmurade regler som säger att man ska vara sval och svårtillgänglig. Så spännande det blir för oss i rörelsen när det står klart att valberedningen har kandidater som vill. Jag önskar att fler nu kliver fram ur skuggan och anmäler sig för tjänstgöring Då kan valberedningen arbeta med de bästa förutsättningar och vi få följa arbetet i en öppen process. Vad gäller lyskraften ligger den i betraktarens öga och tack och lov ser jag den i många.

5 kommentarer:

Solnasnackar´n sa...

Spännande fortsättning följer.

Fritt ur hjärtat sa...

Loa, kanske blev det inte någon fortsättning, verkar mötas med tystnad.

Anders Nilsson sa...

Ylva Johanssons initiativ är bra. Hoppas att hon nu också börjar prata om vad hon vill. Ibland är hon jättebra, inte minst efter valet 2006 då hon rev igång en debatt om välfärden. Men idag blir jag mera osäker på vad hon vill.

Visst är det märkligt att vi faktiskt har en valberedning som jobbar för fullt, vi har en partiapparat som förbereder en extrakongress som snart skall hållas, vi ska välja en ny politisk ledning och riktning och vi vet ingenting mer än det som skvallras och spekuleras i media.

Birgitta sa...

Om Ylva Johansson tycker jag inte.

Fritt ur hjärtat sa...

Anders, Ylva är anonym för mig, men det är inititaivet jag gillar. Trodde det skulle komma först till nästa gång men kasnke startar det nu. Jag vill att folka ska våga säga sig vara intresserade... Fast det är oroväckande tyst på hennes utkast.

Birgitta, det behöver man inte. Jag gillade inte Persson, det gick bra ändå:-)