lördag 3 januari 2009

Inte Socialdemokraternas fel att jag är orolig Gunnar Axén.

En bloggare jag då och då tittar in hos är Daniel Ericsson. Vi är inte alltid överens;-) Det blir ju så mycket roligare då..Med inlägget De borde protesteras mer här i Sverige mot orättvisorna lyckas han reta Ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott Gunnar Axén. Härligt! För då hittade jag ju denne Gunnar, det hade jag inte gjort annars. Han ondgör sig över att EKOT rapporterat över att många fått sänkt sjukersättning. Han påstår att vi fått höjd. Jo det är sant att det är skillnad på 64 % och 75 % men det är inte så att man under sjukersättningsperioden får höjd ersättning!! Nya beslut gäller det, inte sant.... hur många nya beslut tas det, idag är visst alla arbetsföra....

Jag har ofta hävdat att det handläggare jag har mött på Försäkringskassan varit bra, bra personer, regelverket rår de inte över. Ersättning och regler som är oförståeliga har jag skrivit om, likaså frustrationen jag känner över min arbetsgivares ovilja att ens försöka hjälpa mig tillbaks i jobb. Då blir jag väldigt nyfiken nyfiken av uttalandet
"att vi genomför omfattande satsningar på att få till stånd tidigare, aktiva rehabiliteringsinsatser för att den sjukskrivne inte ska fastna i en lång och passiv sjukskrivning."
Han säger så Gunnar. Samtidigt som man dragit bort resurser från de som tidigare skötte detta blir det ju onekligen spännande! Min arbetsgivare hade definitivt ingen aning om det!

Gunnar avslutar med att huta åt Daniel att sluta oroa människor! Vet du Gunnar Axén jag har varit orolig de senaste åren och det är inte socialdemokraterna eller Daniels fel!





7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Simone
Jag vill bara berätta för dig att jag har länkat till detta inlägg på min blogg http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1732&blogg=28891 där jag också svarar Axén under rubriken "Välkommen till s-bloggar, Gunnar Axén (m)".

Eva

Fritt ur hjärtat sa...

Hej Eva, vad bra, det gäller att hålla igång trådarna!!

Anonym sa...

Nu har jag länkat både ditt och Evas inlägg. Även gett Gunnar Axen svar på tal för detta kommer inte att gå förbi obemärkt.

Vänliga hälsningar
Daniel

Uddevalla-Simone sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fritt ur hjärtat sa...

Daniel, Toppen! Jag la också en kommentar hos honom. Väntar med spänning på fortsättningen;-)

Anonym sa...

Nej, jag dessvärre inte hunnit ge herr Axén någon kommentar på hans blogg men jag har gett honom svar på tal i ett inlägg.

Men jag ska tänka ut en bra kommnetare på hans blogg också få se om han svara.

Vänliga hälsningar
Daniel

Fritt ur hjärtat sa...

Daniel, jag såg ditt inlägg som var ett svar hela det! Strålande:-)
Jag väntar fortfarande på att min kommentar skall visas.